Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Systém pro snadné sledování a vyhodnocování výrobních procesů (GMES)
Kluz, David ; Ulenfeld, Aleš (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou společnosti Hyundai Dymos Czech vzhledem k systému informovanosti manažmentu společnosti o stavu výroby. Během práce jsou identifikovány důležité informace o výrobě, které je nutno předávat v rámci společnosti. V práci je navržen a realizován systém pro efektivní předávání těchto informací v rámci společnosti pomocí webového portálu a aplikace pro mobilní telefony.
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
PLONER, Michaela
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit vliv kvality mléka na prokysávání, výtěžnost a vybrané vlastnosti čerstvých sýrů vyráběných v laboratorních podmínkách. Pro ten-to účel bylo ve třech pokusech vyrobeno 51 vzorků čerstvých sýrů ze 17 bazénových vzorků kravského mléka pocházejících z šesti chovů. U vzorků mléka, resp. sýrů byly provedeny vybrané analýzy a získaná data byla statisticky vyhodnocena. Chemické složení, fyzikálně-chemické a senzorické vlastnosti, hmotnost a výtěžnost čerstvých sýrů byly vyhodnoceny v závislosti na: i) čase prokysávání, ii) provedeném pokusu, resp. kvalitě mléka. Průměrné hodnoty pH, hmotnosti a výtěžnosti čerstvých sýrů se v průběhu prokysávání podle očekávání statisticky významně odlišovaly. Z kvalitativních ukazatelů mléka měly na výtěžnost a kvalitativní ukazatele čerstvých sýrů nejvyšší vliv obsah bílkovin, laktózy a počet somatických buněk. Kvalita mléka ovlivnila rovněž hodnocení senzorických vlastností, zejména intenzitu barvy a konzis-tenci. K dosažení požadovaného pH čerstvých sýrů (<5,00) by byla optimální doba prokysávání 15 až 16 hodin.
Kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat krmených řasou Chlorella
WADENKOVÁ, Pavlína
Cílem práce jsou zanalyzované a vyhodnocené vybrané kvalitativní ukazatele vepřového masa z prasat, jejichž krmná dávka obsahovala suspenzi řasy Chlorella. Výsledky pokusné skupiny jsou porovnány s kontrolní skupinou vzorků vepřového masa. Pro analýzu je v této práci využita metoda infračervené spektroskopie v blízké oblasti (NIRS).
Faktory ovlivňující kvalitativní uakzatele silážovaných krmiv
KUBÁT, Václav
V provozních podmínkách bylo v tříletém období provedeno vyhodnocení faktorů, které ovlivňují kvalitativní ukazatele travních siláží. Fermentace a celková kvalita byly hodnoceny normou, kterou doporučuje AgroKonzulta Žamberk a EKO-LAB Žamberk. Vyhodnocení proběhlo ve dvou souborech. Do prvního souboru byly zařazeny vzorky pro vyhodnocení vlivu aditivních látek na základě ukazatelů fermentačních charakteristik. Zde byly vytvořeny tři skupiny po 14-ti vzorcích. Kontrolní, neošetřená žádným konzervačním přípravkem. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálními přípravky. Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálně-enzymatickými přípravky. Na základě vyhodnocení výsledků je možné konstatovat, že silážní přípravky kladně ovlivňují fermentační proces a tím i výslednou kvalitu siláží. Statisticky velmi významných hodnot (P < 0,01) bylo dosaženo u stupně proteolýzy, kdy lepších hodnot bylo dosaženo u skupin s použitím konzervačních přípravků. Skupiny travních siláží s použitím konzervačních přípravků dosáhly významně lepších hodnot (P < 0,05) u obsahu kyseliny mléčné, než skupina neošetřená žádným přípravkem. Při hodnocení fermentačního procesu bylo zjištěno u skupiny travních siláží ošetřených bakteriálně-enzymatickými přípravky o 14,4 % vyšší zastoupení siláží v I. třídě jakosti, oproti travním silážím ošetřených bakteriálními přípravky. Do druhého souboru byly zařazeny vzorky dle fenofáze: konec sloupkování, počátek metání a plné metání. Každá skupiny obsahovala 12 vzorků. Vyhodnoceny byly ukazatele výživné hodnoty. Hodnoty NL, PDIN, a SOH byly velmi významně ovlivněny (P < 0,01) fenofázemi. Nejlepší výsledky byly zaznamenány u travních siláží sklizených na konci sloupkování. Hodnoty CF a NEL byly statisticky vysoce významné (P < 0,01) u skupin siláží sklizených na konci sloupkování a na počátku metání oproti skupině na konci metání.
Systém pro snadné sledování a vyhodnocování výrobních procesů (GMES)
Kluz, David ; Ulenfeld, Aleš (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou společnosti Hyundai Dymos Czech vzhledem k systému informovanosti manažmentu společnosti o stavu výroby. Během práce jsou identifikovány důležité informace o výrobě, které je nutno předávat v rámci společnosti. V práci je navržen a realizován systém pro efektivní předávání těchto informací v rámci společnosti pomocí webového portálu a aplikace pro mobilní telefony.
Vybrané kvalitativní ukazatele medů včelstev získaných v průběhu kalendářního roku
JEŘÁBEK, Miloš
Tématem bakalářské práce je "Vybrané kvalitativní ukazatele medů včelstev získaných v průběhu kalendářního roku". Hlavním cílem práce bylo provést rešerši daného tématu a porovnat vybrané ukazatele (obsah vody, kyselost, elektrická vodivost medu, důkaz porušení vzorků medu škrobovým sirupem, škrobovým cukrem nebo sladovými výtažky aj. kvalitativní ukazatele medu) ze vzorků medu nasbíraných za určité období (květen, červen, červenec). V Experimentální části byla provedena analýza vybraných ukazatelů kvality medu ze vzorků, které byly odebrány od včel z vlastního chovu. Evropská norma pro obsah vody v medu byla splněna v 59 vzorcích z 60. Norma pro český med byla splněna v květnu a červnu u 9 vzorcích a v měsíci červenci u všech 20 vzorků. Normu pro kyselost medu a porušení medu škrobovým sirupem, škrobovým cukrem nebo sladovými výtažky splnilo všech 60 vzorků.
Studium vybraných faktorů na hospodářské vlastnosti silážní kukuřice
KADOUN, Lukáš
V letech 2009 a 2010 bylo prováděno sledování vybraných kvalitativních a kvantitativních ukazatelů vybraných hybridů kukuřice na PS Humpolec a ZD Hosín. Kvantitativní ukazatele byly vyhodnoceny na základě individuálních rozborů rostlin, kvalitativní ukazatele běžnými laboratorními metodami. V polních pokusech na PS Humpolec byl sledován vliv normy výsevu a dávky dusíku. Výsevek ovlivnil statisticky vysoce významně všechny hospodářské a semenářské znaky, vyjma počtu řad v palici, kde byl zaznamenán pouze statisticky významný vliv. Jako optimální se jeví výsevky do 85tis. zrn.ha-1. Hnojení ovlivnilo statisticky velmi vysoce významně hmotnost palice, statisticky významně počet palic a hmotnost zrn v palici. Na ostatní ukazatele se vliv hnojení neprojevil. Vliv ročníku se projevil jako statisticky velmi vysoce významný na délku rostliny, počet listů, hmotnost palice a hmotnost zrn, statisticky vysoce významný na výšku nasazení palice a statisticky významný na počet palic a délku palice. Na ostatní sledované ukazatele se vliv ročníku neprojevil. Jako optimální lze doporučit dávku dusíku 110 kg.ha-1. Nejlepší hodnota stravitelnosti byla zaznamenána u varianty 100tis. jedinců.ha-1 v kombinaci s dávkou 110 kg N.ha-1 a u varianty 70tis. jedinců.ha-1 v kombinaci s nulovou dávkou N.ha-1. V poloprovozních a provozních pokusech v ZD Hosín byly sledovány rozdíly mezi vybranými hybridy. Na základě dosažených výsledků lze jako nejlepší pro pěstování v těchto půdně - ekologických podmínkách doporučit hybrid Karacho, s FAO 260. Hybrid Karacho vykazoval v obou letech pozorování nejlepší výnos zelené hmoty a v roce 2010 měl tento hybrid nejvyšší stravitelnost.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.